Prima Díjas a Balkán Néptáncegyüttes

Az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Príma-gálának a gyulai Vigadó adott otthont. A szombaton késő délután tartott eseményen a békéscsabai Balkán Táncegyüttes is elismerést kapott.

A nagyszabású eseményen a 43., a 44. és a 45. Príma-díjat adták át, ami a kiemelkedő presztízs mellett egyenként egymillió forintot is jelent. A Vállalkozók Országos Szövetsége Békés megyei Szervezetének elnöksége mellett működő tanácsadó testület javaslata alapján a 2021-es Magyar Népművészet kategória Príma-díját a 30 éves Balkán Néptáncegyüttes nyerte.

Majthényi Dániel, az együttes vezetője elmondta, nagy megtiszteltetésként értékelték a műsorban való részvételről szóló felkérést. Vendég fellépőként érkeztek és díjazottként távoznak, ami óriási meglepetés és megtiszteltetés számukra – fűzte hozzá, részletezve: a Békés megyei néptáncművészet igencsak erősnek mondható. Tanakodtak rajta, s arra jutottak, hogy a balkáni nemzetiségi kultúra ápolása lehet az momentum, amit ezzel a különleges, nívós díjjal elismertek – mondta.

Prima Díjas a Balkán Néptáncegyüttes

Prima Díjas a Balkán Néptáncegyüttes

 

A BEHIR összafoglalóját az eseményről az alábbi linken olvashatják:
Príma-díj: a mentősök, a PowerBeat és a Balkán táncegyüttes az elismertek között

A 7.tv tudósítása: